Selectie PFPC Updates november 2018

Onze selectie uit de  PFPC Updates van de afgelopen maand

Via social media deelt PFPC Global dagelijks leestips van relevante zaken die ons online opvallen en waarvan wij verwachten dat onze relaties er hun voordeel mee kunnen doen. Hieronder de vijf berichten waarop met onze volgers de meeste interactie was:

Afwijken van genietingsmoment werkt door naar invordering

Als een belastingplichtige nadrukkelijk verzoekt om een inkomen toe te rekenen aan eerdere jaren dan het jaar waarin het is genoten, mag de ontvanger overgaan tot invordering van de aanslagen over die voorafgaande jaren.

Lees verder op Taxence…

Arbeidskorting niet beperkt door inkomen uit niet-EU-land

Als het arbeidsinkomen boven een bepaald bedrag uitkomt, vindt een vermindering van de arbeidskorting plaats. Rechtbank Gelderland maakt duidelijk dat deze vermindering niet wordt beïnvloed door eventueel in een niet-EU-land genoten arbeidsinkomen.

Lees verder op Taxence…

Gemeente slaagt deels in scholenconstructie met stichting

Het verrichten van een prestatie onder bezwarende titel is onvoldoende om vast te stellen dat die prestatie deel uitmaakt van een economische activiteit voor de btw. Vereist is ook dat de werkzaamheden duurzaam zijn, vergoedingen worden betaald aan de persoon die deze werkzaamheden verricht en dat de werkzaamheden door marktdeelnemers kunnen worden verricht. Met een reactie van Toon Vroon, Landelijk Vaktechnisch Coördinator Omzetbelasting bij de Belastingdienst.

Lees verder op Taxence…

Bezwaarbehandeling bij Belastingdienst steeds trager

Staatssecretaris Snel meldt in de 22e halfjaarsrapportage van de Belastingdienst dat de problemen nog groot, complex en hardnekkig zijn. De afhandeling van bezwaren binnen de Awb-termijn lukt steeds minder goed.

Lees verder op Taxence…

In verhuurde staat gekocht pand kan voorraad zijn

Als een bedrijf een pand in verhuurde staat koopt, is dat een aanwijzing dat het bedrijf het pand als bedrijfsmiddel wil exploiteren. Uit een uitspraak van Rechtbank Noord-Holland blijkt dat deze aanwijzing onvoldoende is om het pand te bestempelen als bedrijfsmiddel.

Lees verder op Taxence…

Wilt u al onze leestips ontvangen?

Volg ons dan ook op social media:

Wij adviseren u graag

Roept één van de bovenstaande onderwerpen vragen bij u op? Heeft u misschien wel andere vragen? Bel ons gerust (+31 (0) 20 2402132) en wij zijn u graag van dienst.

Team PFPC Global

Neem contact op

11 + 2 =