Selectie PFPC Updates december 2018

Onze selectie uit de  PFPC Updates van de afgelopen maand

Via social media deelt PFPC Global dagelijks leestips van relevante zaken die ons online opvallen en waarvan wij verwachten dat onze relaties er hun voordeel mee kunnen doen. Hieronder de vijf berichten waarop met onze volgers de meeste interactie was:

Verlaging alimentatiedraagkracht is geen alimentatie

Als bij een echtscheiding een van de partners de gemeenschappelijke woning blijft bewonen en de rentelasten voor zijn rekening neemt, wil dat nog niet zeggen dat een deel van de rente aftrekbaar is als partneralimentatie.

Lees verder op Taxence…

Negatieve btw op creditfactuur is niet aftrekbaar

Als een leverancier pas geruime tijd na het uitgeven van een factuur een creditfactuur uitreikt waarop een negatief bedrag aan btw staat vermeld, moet hij er rekening mee houden dat hij deze btw in principe niet kan aftrekken.

Lees verder op Taxence…

Keuze voor splitsing massaal bezwaar box 3 blijft staan

De staatssecretaris van Financiën heeft een brief aan de Tweede Kamer gestuurd waarin hij reageert op een artikel over massaal bezwaar. Er zijn knelpunten in het beleidsbesluit op grond waarvan bezwaarschriften tegen de vermogensrendementsheffing (box 3) over 2017 als massaal bezwaar worden aangemerkt.

Lees verder op Taxence…

Btw-regeling waardebonnen wijzigt

De btw-regeling voor waardebonnen wijzigt per 1 januari 2019. Het Uitvoeringsbesluit omzetbelasting 1968 over de btw-behandeling van zegels (waardebonnen) wordt in lijn gebracht met de nieuwe btw-regels voor vouchers.

Lees verder op Taxence…

Winstplafond vrijwilligersregeling is een absolute grens

De winst van een vereniging of stichting is vrijgesteld van vennootschapsbelasting als deze in het jaar niet meer bedraagt dan € 15.000 dan wel van het jaar en de daaraan voorafgaande vier jaren tezamen niet meer bedraagt dan € 75.000. Moet die € 75.000 worden herrekend als het lichaam nog geen vijf jaar bestaat?

Lees verder op Taxence…

Wilt u al onze leestips ontvangen?

Volg ons dan ook op social media:

Wij adviseren u graag

Roept één van de bovenstaande onderwerpen vragen bij u op? Heeft u misschien wel andere vragen? Bel ons gerust (+31 (0) 20 2402132) en wij zijn u graag van dienst.

Team PFPC Global

Neem contact op

9 + 9 =