Onze leestips voor de maand maart

Het internet overspoelt u dagelijks met nieuws die uw business aangaat. Het is bijna onmogelijk om het bij te houden. Het is daarom dat wij het internet monitoren op relevante berichten. In onze leestips delen wij met u de online artikelen die onze aandacht trokken.

Deze keer vielen ons de volgende artikelen extra op:

Horlogeverkoper weet na boekenonderzoek hoe laat het is

Als een vereiste aangifte niet is gedaan, verklaart de rechtbank het beroep ongegrond, tenzij is gebleken dat en in hoeverre de uitspraak op bezwaar onjuist is

   (Bron: Taxence) Lees verder…

Suriname streeft naar invoering btw per 1 juli 2018

Per 1 juli aanstaande moet de invoering van belasting op de toegevoegde waarde (btw) in Suriname een feit zijn. Dit is het streven van het Ministerie van Financiën in Paramaribo.

 (Bron: Taxlive) Lees verder…

Akkoord EU en Londen over overgangsperiode

De EU heeft een principe-akkoord met het Verenigd Koninkrijk bereikt over een overgangsperiode na het Britse vertrek op 29 maart 2019. De Britten blijven tot 1 januari 2021 deel uitmaken van de douane-unie en interne markt. In die periode kunnen EU-burgers zich vrij blijven vestigen in Groot-Brittannië. Voor de grens tussen Ierland en (het Britse) Noord-Ierland na de brexit blijven beide partijen naar een oplossing zoeken.

(Bron: Taxlive)  Lees verder…

Zzp’er en tussen 2005 en 2008 moeder geworden?

Vrouwelijke zelfstandige tandartsen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen, kunnen alsnog aanspraak maken op de compensatieregeling zwangere zzp’ers. Dit heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tijdens de behandeling van Kamervragen bevestigd. De regeling zal vermoedelijk op 15 mei 2018 in werking treden.

(Bron: KNMT) Lees verder…

Nieuw wetsvoorstel toezicht trustkantoren

Dit wetsvoorstel is een herziening van de Wet toezicht trustkantoren (Wtt). De wijzigingen ten opzichte van de Wtt zijn zodanig dat gekozen is voor intrekking van die wet en introductie van een nieuwe wet.

(Bron: Taxence) Lees verder…

OECD’s interim report on the tax challenges arising from digitalization

OECD’s interim report on the tax challenges arising from digitalization is available. This interim report of the OECD/G20 Inclusive Framework on BEPS is a follow-up to the work delivered in 2015 under Action 1 of the BEPS Project on addressing the tax challenges of the digital economy.

(Bron: Taxlive) Lees verder…

‘Drie procent omzettaks voor internetgiganten’

Grote internetbedrijven moeten 3 procent omzetbelasting gaan betalen in het EU-land waar hun gebruikers zitten. De Europese Commissie gaat dat naar verwachting woensdag voorstellen. Volgens ingewijden kan het percentage nog wijzigen.

(Bron: Taxlive) Lees verder…

Adviseurs moeten fiscale constructies melden

Belastingadviseurs en andere tussenpersonen in de EU moeten fiscale constructies, die ze voor klanten via het buitenland opzetten om minder belasting te betalen, aanmelden. De EU-lidstaten moeten die informatie automatisch met elkaar delen via een gecentraliseerde gegevensbank.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Wij adviseren u graag

Roept één van de bovenstaande onderwerpen vragen bij u op? Heeft u misschien wel andere vragen? Bel ons gerust (+31 (0) 20 2402132) en wij zijn u graag van dienst.

Team PFPC Global

Neem contact op

10 + 8 =