Onze leestips voor de maand juni

Het internet overspoelt u dagelijks met nieuws die uw business aangaat. Het is bijna onmogelijk om het bij te houden. Het is daarom dat wij het internet monitoren op relevante berichten. In onze leestips delen wij met u de online artikelen die onze aandacht trokken.

Deze keer vielen ons de volgende artikelen extra op:

Aard bouwwerk beslissend voor toepassing laag tarief OVB

Is een voormalige kliniek met enkele kleine ingrepen aangepast en geschikt gemaakt voor bewoning? Dan is het bouwwerk naar zijn aard nog steeds een kliniek, zodat bij verkrijging geen sprake is van een woning voor toepassing van het verlaagde tarief overdrachtsbelasting.

   (Bron: Taxence) Lees verder…

Praatjes vullen geen gaatjes

Bij ondernemers speelt vermogensetikettering een belangrijke rol. Naast verplicht privévermogen en verplicht ondernemingsvermogen is er ook keuzevermogen. Een woning die de ondernemer niet in zijn onderneming gebruikt is privévermogen. Een woning kan echter ook dienstbaar zijn aan de onderneming en dan is onder voorwaarden sprake van keuzevermogen.

 (Bron: Taxence) Lees verder…

Geen aanvullende maatregelen voor grenswerkers

Staatssecretaris Snel reageert op Kamervragen naar aanleiding van een krantenartikel ‘Grenswerkers klem tussen Nederlandse en Duitse belastingdienst’ van 9 april 2018.

(Bron: Taxence)  Lees verder…

Bezwaar maken tegen box 3-heffing 2017 individueel

Belastingplichtigen die het oneens zijn met de box 3-heffing voor het belastingjaar 2017, moeten vanaf dit jaar altijd individueel en tijdig bezwaar maken tegen hun aanslag inkomstenbelasting. Zij vallen voor het jaar 2017 namelijk niet automatisch onder een collectief bezwaar tegen de heffing op vermogen, de zogenoemde procedure massaal bezwaar over de box 3-heffing.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Besluit geruisloze doorschuiving geactualiseerd

Dit besluit is een samenvoeging en actualisering van de besluiten van 12 april 2002 en van 18 juli 2008 over de geruisloze doorschuiving in de zin van de artikelen 3.62 en 3.63 Wet IB 2001.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Bepaal zakelijke rente bij lening aan familielid

Vermogende particulieren willen nog wel eens een lening verstrekken aan familieleden die wat krap in hun liquide middelen zitten. Heeft uw cliënt ook het voornemen om zo’n lening te verstrekken, zorg dan ervoor dat hij voldoende aandacht besteedt aan de op te stellen leningsvoorwaarden, zoals de rente. Anders riskeert hij dat de inspecteur de overboeking aanmerkt als een schenking.

(Bron: Taxence) Lees verder…

De fiscale behandeling van cryptovaluta

Staatssecretaris Snel gaat nader in op wat de fiscale behandeling van cryptovaluta in diverse situaties is. Hij merkt hierbij op dat de ontwikkelingen snel gaan. Dit betekent dat de fiscale kwalificatie en behandeling van cryptovaluta in de toekomst kan veranderen.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Mogelijk belastingnavordering voor rijke Nederlanders

Voor rijke Nederlanders die hun vermogen in een open commanditaire vennootschap hebben gestopt om hun rijkdom uit de openbaarheid te houden, dreigt een belastingnavordering, schrijft het FD.

(Bron: Taxence) Lees verder…

Wij adviseren u graag

Roept één van de bovenstaande onderwerpen vragen bij u op? Heeft u misschien wel andere vragen? Bel ons gerust (+31 (0) 20 2402132) en wij zijn u graag van dienst.

Team PFPC Global

Neem contact op

7 + 11 =