Onze leestips voor de maand februari

Het internet overspoelt u dagelijks met nieuws die uw business aangaat. Het is bijna onmogelijk om het bij te houden. Het is daarom dat wij het internet monitoren op relevante berichten. In onze leestips februari delen wij met u de online artikelen die onze aandacht trokken.

Deze maanden vielen ons de volgende artikelen extra op:

Honderden nieuwe douaniers nodig door brexit

Vanwege de naderende brexit worden er vanaf volgende week nieuwe douanebeambten geworven. Volgens staatssecretaris Menno Snel van Financiën zijn er 750 tot 930 mensen nodig om de nieuwe buitengrens met het Verenigd Koninkrijk te bewaken.

Lees verder…

Coca-cola in het rood door Amerikaanse belastinghervormingen

Coca-Cola is afgelopen kwartaal stevig in de rode cijfers gedoken, door een eenmalige miljardenlast vanwege de Amerikaanse belastinghervormingen. Het frisdrankconcern zag daarbij zijn omzet verder teruglopen als gevolg van het afstoten van bottelactiviteiten.

Lees verder…

Renteaftrekbeperking inderdaad in strijd met EU-recht

Volgens het Hof van Justitie van de EU is het Nederlandse regime van de fiscale eenheid in strijd met de EU-regels. Op een ander punt, het niet aanmerking nemen van koersverliezen op deelnemingen, is de Nederlandse wetgeving echter wel in lijn met de Europese regelgeving.

Lees verder…

Bewijsuitsluiting voor helende fiscus

Hof Den Bosch oordeelt dat bewijs dat een tipgever heeft verduisterd en verkocht aan de fiscus, in principe moet worden uitgesloten in een beroepsprocedure.

Lees verder…

Over de grens gaan aantrekkelijk voor familiebedrijven

Hoe groter de invloed van niet-familieleden op de strategie van een familiebedrijf, hoe beter het bedrijf in het buitenland presteert en hoe meer buitenlandse omzet het maakt. Voorwaarden voor succes over de grens zijn onder meer een goed functionerende arbeidsmarkt en veel interpersoonlijk vertrouwen in het betreffende land.

Lees verder…

Nieuw besluit fiscale gevolgen zetelverplaatsing

Zetelverplaatsing van een naar Nederlands recht opgericht lichaam heeft fiscale gevolgen. Dit besluit bevat enkele standpunten over deze fiscale gevolgen. Het besluit dient ter vervanging van het besluit van 6 maart 2001, nr. CPP2000/3020M.

Lees verder…

OECD releases consultation document on misuse of residence by investment schemes to circumvent the Common Reporting Standard

More and more jurisdictions are offering “residence by investment” (RBI) or “citizenship by investment” (CBI) schemes, which allow foreign individuals to obtain citizenship or temporary or permanent residence rights in exchange for local investments or against a flat fee.

Lees verder…

Wij adviseren u graag

Roept één van de bovenstaande onderwerpen vragen bij u op? Heeft u misschien wel andere vragen? Bel ons gerust (+31 (0) 20 2402132) en wij zijn u graag van dienst.

Team PFPC Global

Neem contact op

15 + 10 =