Wat wij doen

Wereldwijde mobiliteit van werkgevers en werknemers

Wereldwijde mobiliteit van werkgevers en werknemers

Naarmate bedrijven groeien en globaler worden, worden de vragen inzake werkgelegenheid complexer. Een van de uitdagingen waar bedrijven vandaag de dag voor staan, is de naleving van veelzijdige belasting- en arbeidsregelgeving. PFPC adviseert en begeleidt u bij de volgende arbeidsmobiliteitskwesties:

  • Arbeidsovereenkomsten
  • Naleving van belastingen
  • Loonadministratie
  • Vaste inrichting van een onderneming
  • Immigratie en emigratie
  • Internationale sociale zekerheid

Door de internationale mobiliteit van “werknemers” op korte en lange termijn (meestal van 3 maanden tot 5 jaar) kan voor de onderneming een zogenaamde vaste-inrichting ontstaan. De daadwerkelijke aanwezigheid van de betrokkene in het buitenland  kan leiden tot een onbedoelde belastbare aanwezigheid.

Bedrijven hebben te maken met tijdelijke internationale tewerkstellingsopdrachten. Hoeveel werknemers werken er op een bepaalde locatie? Welke activiteiten zullen zij ondernemen? Wat is de duur van de periode in het land zelf en wat is de lange termijnplanning voor de activiteiten aldaar? Al deze factoren zijn noodzakelijk om het niveau van het belastingrisico voor ondernemingen per land te bepalen.

De belastingdiensten in diverse landen delen steeds meer informatie met elkaar. PFPC kan samen met u  mobiliteitsoplossingen in kaart te brengen. Dit bespaart u tijd, kosten en processen.

Internationale groei van uw bedrijf betekent vaak het verplaatsen van werknemers tussen landen  en dat betekent dat u ook voldoen aan de lokale sociale zekerheidsverplichtingen.

Onze sociale verzekeringsdeskundigen onderhouden nauwe banden met overheden om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de sociale zekerheid en om u te helpen uw risico’s te verminderen.

Neem contact op

8 + 2 =