Wat wij doen

Internationale handel

Internationale handel

Onze experts geven advies hoe internationale handelsactiviteiten op een effectieve manier georganiseerd kunnen worden om zo de doelstellingen van onze cliënten te realiseren. We hebben ervaring met het adviseren over commerciële structuren en het opzetten van internationale handelsentiteiten in verschillende rechtsgebieden. Ook hebben wij ruime ervaring met het adviseren over specifieke EU-btw-kwesties en EU-btw-structuren.
Door aanzienlijke technologische verbeteringen kunnen zelfs kleine familiebedrijven internationaal opereren. Maar om internationaal te kunnen concurreren, ongeacht uw grootte, heeft u de juiste structuren nodig om uw markten te bereiken en om goederen of diensten efficiënt te (laten) produceren en te leveren. Een analyse van de waardeketen kan u helpen te bepalen of uw belastingstrategie is afgestemd op de activiteiten en functies.
Bedrijven merken dat zij door de waardeketen van hun organisatie te herzien, belastingrisico’s kunnen beheersen en commerciële voordelen kunnen behalen. Onze advisering ziet op:

  • Waardeketen-analyses uitvoeren
  • Assistentie bij het identificeren en evalueren van de werkelijke waarde factoren van uw bedrijf
  • Documenteren van de waarde-creatie-cyclus van een bedrijf om te voldoen aan de OESO-eisen
  • Adviseren over manieren om uw waardeketen te structureren of herstructureren
  • Adviseren over mogelijkheden om uw effectieve belastingtarief en risico in de grip te hebben
  • Adviseren over manieren om de fiscale gevolgen van bedrijfswijzigingen en herstructureringen te beheersen

Voordat we u advies geven, luisteren we naar u en houden we rekening met de commerciële realiteit van uw bedrijf. Wij bieden praktische oplossingen en helpen u bij de implementatie ervan.

Neem contact op

4 + 1 =