Wat wij doen

T

Begeleiding medische professionals

Begeleiding medische professionals

Begeleiding medische professionals is al jaren een onderdeel van onze dienstverlening. We volgen daarom de ontwikkelingen in het ondernemerschap binnen deze sector op de voet. Als medisch professional bent u een vrije beroepsbeoefenaar, en hoewel uw financiële positie de basis is van waaruit u werkt, wilt u hier niet de continu mee bezig zijn. U besteed die tijd immers liever aan uw patiënten.

Specialistische aanpak voor iedere fase van het ondernemerschap

In uw professionele leven zijn er verschillende momenten, waarop er werkelijk goed gekeken moet worden naar alle effecten van de keuzes die u maakt. Dit kan zijn op het moment dat:

  • u van start gaat met het uitoefenen van uw beroep;
  • u uw eerste personeel aan gaat nemen;
  • u overweegt een samenwerking aan te gaan;
  • u overweegt om de schaal waarop u onderneemt te vergroten;
  • u overweegt om uw praktijk te verkopen.

Het starten van een praktijk

Wanneer u er voor kiest om een eigen praktijk te starten dan komt er nogal wat op u af. In een kort tijdsbestek dient u belangrijke keuzes te maken. Dit is het moment dat wij direct graag starten om met u mee te denken. Het liefst direct stellen wij samen met u een stappenplan op. Hierin nemen wij de belangrijkste zaken op met betrekking tot wet en regelgeving, belastingen en uw administratie. Omdat PFPC dit traject al regelmatig heeft doorlopen bespaart u zichzelf veel tijd.

Samenwerking aangaan met een andere praktijk

Wilt u uw tandartspraktijk laten groeien door samen te gaan met de praktijk van een collega? Bent u al in gesprek of heeft u een collega op het oog. In dat geval helpen wij u graag in dit proces. Wij benaderen vertrouwelijk de partij waar u mee in gesprek wilt komen en voeren voor de besprekingen voor u. Hiermee zorgen wij ervoor dat verwachtingen en afspraken goed op elkaar worden afgestemd. 

Het verkopen van uw praktijk

U staat voor het einde van uw carrière en bent van plan uw praktijk te verkopen of er heeft zich iemand gemeld met interesse in uw praktijk. Uw eerste vraag zal zijn wat de waarde is waarvoor u de praktijk gaat overdoen. Met goodwill bepaling en het voeren van onderhandelingen heeft PFPC veel ervaring en daarnaast kunnen wij u adviseren over alle fiscale aspecten die bij de verkoop/overdracht een rol kunnen spelen en uw eigen exit-regeling.

Het aannemen van personeel

Al vrij snel, zowel direct bent u als medisch professional ook werkgever. Hetzij doordat u een of meer ZZP’ers in de zorg inhuurt, hetzij dat u personeel aanneemt. Graag denken wij op dat moment al mee want u zult veel vragen hebben:

  • Wat is een normaal rendement in een praktijk?
  • Hoe rendabel kan een ZZP’er voor mijn praktijk zijn?
  • Hoe bindt ik personeel aan mijn praktijk?
  • Wat mag ik van een ZZP’er verwachten?
  • Hoe staat het met de regelgeving m.b.t. ZZP’ers?

Het overnemen van een praktijk

U ziet mogelijkheden om uw bestaande praktijk uit te breiden of een praktijk over te nemen. Dat vergt beslissingen die niet overnacht genomen kunnen worden. In beide gevallen zal er een gedegen praktijkanalyse moeten worden gedaan en een investeringsbegroting te worden gemaakt. In het geval van een overname dient er onderhandelt te worden en is het raadzaam een due diligence onderzoek te doen om verrassingen te voorkomen. Graag staan wij u hierin bij.

PFPC kan u in iedere fase bijstaan

Doordat wij ons voor tal van medische specialisten al jarenlang inzetten, bekijken wij de verschillende fases vanuit een soort van helicopterview. Een ding weten wij namelijk zeker: bijna alle bovenvermelde momenten zullen zich een keer tijdens uw carrière aandienen. Het is daarom verstandig wanneer u al vroegtijdig hierop gaat voorsorteren en u goed laat adviseren over de effecten van uw keuzes. Maak gerust een keer een afspraak met ons, het eerste kennismakingsgesprek van een half uur is kosteloos en geheel vrijblijvend.